MOHOSZ

Országos horgászrend

A Magyar Országos Horgász Szövetség Elnöksége egy hosszabb előkészítő munkát követően 2009. május 9-én fogadta el a MOHOSZ Országos Horgászrendjét.

Az Országos Horgászrend 2010. január 1-vel lép hatályba. A MOHOSZ szervezeti struktúrájához tartozó valamennyi horgászegyesület a 2010. évi horgászati okmányok megújításakor ellátja tagjait az új horgászrendi kiadvánnyal, melyet horgászigazolványban célszerű megőrizni.

Az Országos Horgászrend három fejezetből áll a horgászatra vonatkozó aktuális jogszabályi előírásokból és annak rövid ismertetéséből, a horgászatra vonatkozó általános horgászrendi előírásokból és a horgászat etikai kérdéseit megfogalmazó részből.

A három fejezetből a jogszabályi rész a készítéskori állapotot tükrözi. A halászatról és horgászatról szóló törvény és kapcsolódó rendeletek időről-időre változnak, ezt a horgászrendi kiadvány folyamatosan nem tudja követni. Ezért a horgászatra vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezéseket az állami horgászjegyen és a változásokat közreadó anyagokon keresztül lehet naprakészen megismerni.

Az Országos Horgászrend horgászrendi és etikai szabályai viszonylag állandóaknak tekinthetők mindaddig, amíg a szabályokat a testületek döntései meg nem változtatják és a kiadvány ismét elkészítésre és terjesztésre nem kerül.

Forrás és részletek: mohosz.hu